Kunderna har talat. - Segers Fabriker

Onze klanten hebben gesproken.

Onze bestsellers bestaan nu al meer dan drie decennia dus het was tijd voor een update. En onze klanten beslissen. Na een flinke vernieuwing kunnen we nu onze koksjassen en schorten 2.0 presenteren. Marketing director Mia Kinn neemt ons mee langs de verschillende verbeteringen. We hopen dat het bevalt.

Wat is er nieuw dit jaar?
 We vinden een jaarlijkse nieuws update te weinig, dus nu hebben we voor het eerst ook in augustus nieuws. Deze keer hebben we onze schorten uit de basiscollectie bekeken en de breedte en lengte veranderd. Ook hebben we de mo¬dellen van onze gekleurde koksjassen gewijzigd.

Waarom hebben jullie je bestverkochte producten gewijzigd?
 Natuurlijk verwachten onze klanten dat onze basiskleding lang meegaat, maar zelfs die kledingstukken kunnen nóg beter worden. Veel van onze bestsellers bestaan nu al meer dan drie decennia dus het was tijd voor een update. Daarom hebben we geluisterd naar verbetersuggesties van onze klanten uit alle markten, zelfs van buiten Scandinavië.

Wat voor commentaar krijgen jullie van jullie klanten?
 Deels krijgen we goede feedback binnen via onze verkoopmedewerkers die met onze klanten, wasserijen en retailers werken. Deels pikken we op wat de koks en serveersters over onze kleding zeggen op wedstrijden en beurzen. Daarnaast werken we actief samen met een aantal sponsor opdrachten en ook daar komt waardevol commentaar uit.

En wanneer alle commentaar verzameld is, wat gebeurt er dan?
 Dan ontwikkelen we nieuwe modellen gebaseerd op het commentaar dat we hebben ontvangen. Deze worden dan in verschillende referentie groepen getest. Het gaat om meer dan alleen gemak en esthetiek. Het is ook belangrijk dat onze kleding bestand is tegen continu wassen - soms op hoge temperatuur, daarom laten we wasserijen ook test wassen draaien.

Wat was jullie focus bij de verbeteringen van dit jaar?
 Dat de kleding lang meegaat en niet te duur wordt. De meeste van deze producten stellen hoge eisen aan duurzaamheid en zijn tegelijkertijd erg prijsgevoelig.

Segers New Basics
Veel van onze bestsellers bestaan nu al meer dan drie decennia dus het was tijd voor een update.

Dan zijn we natuurlijk heel nieuwsgierig naar de verbeteringen die jullie gedaan hebben?
 Ja, dat begrijp ik. Voor de sloven hebben we van onze klanten het verzoek gekregen om het schort breder te maken. Dus nu hebben we een nieuwe versie van ons bestaande model 4444 ontwikkeld. 4576 is 100x50 cm in plaats van 75x43 cm. Op verzoek hebben we ook de lengte van de schorten aangepast die nu 100 cm breed en 85 cm lang zijn. Dat is dus iets korter dan voorheen. Dit hebben we vooral gedaan zodat je niet het gevoel zou krijgen dat je helemaal vastgesnoerd zit omdat ze breder zijn.

Wat hebben jullie aan de koksjassen verbeterd?
 hebben jullie aan de koksjassen verbeterd? We hebben veel verzoeken ontvangen voor koksjassen met drukknopen. Je moet natuurlijk zo snel mogelijk je kleding uit kunnen trekken als je bijvoorbeeld olie op je hebt gekregen. Maar de drukknopen maken het ook makkelijker om de kleding aan te trekken. Daarom hebben we nieuwe modellen ontwikkeld voor onze kleurrijke jassen 5330 (korte mouwen) en 5331 (lange mouwen) met drukknopen op een rij in plaats van een dubbele knopenrij. We hebben de modellen ook wat meer slim-fit gemaakt, omdat steeds meer klanten dat verkiezen boven het klassieke rechte model. Het pennenzakje hebben we behouden en de kwaliteit is net als onze 201 - twill in 65/35% polyester/katoen. Een paar kleuren verdwijnen, maar het aanbod wordt breder omdat we dezelfde kleuren in damesmodellen toevoegen.
Ook ons model 4530 is vernieuwd. Dit model heeft op verzoek van onze klanten nu drukknopen en is verkrijgbaar in een aantal nieuwe prachtige kleuren. Verder heeft het model net als voorheen 3/4-mouwen met een pennenzakje en wordt het vervaardigd van kwaliteit 257 - effenbinding, 50/50% polyester/katoen.

En is het schort met borstpatches ook verbeterd?
Ja, veel van onze klanten wilden al langer de nekband kunnen sluiten met een drukknoop in plaats van een oncomfortabele knoop. Daarom lanceren we nu 4579. Dit model wordt beschikbaar in allerlei kleuren en varianten, zoals nu geldt voor ons klassieke schort 2337. Het verschil tussen 4579 en 2337 is, naast de sluiting van de nekband, dat de lengte iets is gewijzigd en de breedte van de voorzijde wat is aangepast. Verder is de nekband breder om de belasting van de nek te verminderen.

Is er iets waar je extra trots op bent in de collectie van dit jaar?
 Vooral dat Segers een bedrijf is dat naar de branche luistert en zijn bestsellers durft te wijzigen. En naast de updates van de basiskledingstukken hebben we ook onze klassieke overhemden toegevoegd in een comfortabele en duurzame stretch kwaliteit. Nu hopen we alleen maar dat de verbeteringen positief worden ontvangen.