ONZE VERANTWOORDELIJKHEID IN DE WERELD

Onze belofte

Moderne en slijtvaste bedrijfskleding is een must in de horeca en de zorg. Textielproductie belast echter mensen en het milieu. Om meer verantwoordelijkheid te nemen en voorop te lopen in de ontwikkeling richting milieuvriendelijkere productie, houdt Segers zich actief met milieuvraagstukken bezig.
Segers wil inspireren tot een betere wereld en een duurzamere branche. Dat willen we op onze eigen manier doen. Duurzaamheidscertificaten zijn uitstekend, maar die leveren niet altijd echte milieuwinst op. Het belangrijkste is dat onze producten veel worden gebruikt en lang meegaan. Als u een product van Segers koopt, koopt u een product dat op een goede manier is geproduceerd, gereinigd, chemisch gecontroleerd en geprijsd - in alle stadia. Onze producten worden gemaakt in onze eigen productiefaciliteiten waar we de medewerkers kennen en waar we onze verantwoordelijkheid nemen. We zorgen er ook voor dat iedereen een goede, veilige werkplek heeft waar belastingen, verzekeringen en pensioenen worden betaald voor zekerheid nu en in de toekomst. We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat we meer doen dan van ons wordt verwacht. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. We weten dat het niet eenvoudig zal worden, maar het is het zeker waard.

Segers maakt het makkelijker voor de leverancier

De lijst van risicovolle chemicaliën (Substances of very high concern/SVHC) van de EU-verordening REACH verandert voortdurend en is voor de individuele leverancier moeilijk om mee samen te werken. Segers werkt daarom continu en gericht samen met de leveranciers om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt in de producten van Segers. Met de RSL (Restricted Substance list) van Segers op basis van de REACH-wetgeving zorgen we ervoor dat deze stoffen niet in onze producten voorkomen en dat onze leveranciers routines hebben voor het testen van de producten die ze aan ons leveren. Segers voert ook steekproeven uit om te controleren of er geen verboden of gereguleerde stoffen in de producten achterblijven. Segers kijkt ook naar alternatieve oplossingen voor een duurzamere wereld. Voor het telen van katoen zijn bijvoorbeeld grote hoeveelheden water nodig, wat het milieu op onhoudbare wijze belast. Als alternatief hebben we Tencel™ (lyocell) in ons assortiment opgenomen, dat duurzamer wordt geproduceerd. We gebruiken ook BCI-katoen om de inspanningen rond wereldwijde en grootschalige veranderingen in de traditionele katoenproductie te ondersteunen. We hebben ook artikelen met gerecycled polyester in ons assortiment.

Goed gekleed met een goed geweten

Segers Green

Segers Green-producten kunnen veelvuldig en langdurig gebruikt worden en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal.

Amfori-BSCI

(Business Social Compliance Initiative) Een van de grootste duurzaamheidsinitiatieven om meer verantwoorde leveranciersketens te creëren. Amfori-BSCI is een initiatief van de Foreign Trade Association (FTA) in Brussel. Binnen Amfori-BSCI gebruiken zo'n 2000 aangesloten bedrijven dezelfde gedragscode om de arbeidsomstandigheden over de hele wereld te verbeteren. Segers Pakistan is sinds 2018 lid.

OEKO-TEX-STANDAARD 100

Een internationale norm voor veiligheid in de hele textielketen. De normlijst omvat meer dan 100 parameters en moet garanderen dat gecertificeerd textiel geen stoffen bevat die de gezondheid kunnen schaden. Het overgrote deel van het assortiment van Segers is Oeko-Tex-gecertificeerd. Op segers.com kunt u bekijken of een artikel Oeko-Tex-gecertificeerd is.

GERECYCLED POLYESTER

De artikelen met gerecycled polyester die Segers inkoopt bevatten traceerbare, gebruikte petflessen met GRS-certificaat die worden fijngehakt, omgesmolten en omgezet in kleine chips. De chips worden weer omgesmolten en tot garen gespoten, dat vervolgens samen met andere garens tot stof wordt geweven.

ISO 9001

Internationale norm voor efficiënt en gestructureerd werk van hoge kwaliteit. Met behulp van een aantal basisprincipes worden interne werkwijzen herzien. Er worden voortdurend verbeteringen aangebracht om de efficiëntie en winstgevendheid te verhogen. Dat garandeert de kwaliteit van producten en diensten. Segers is in Zweden gecertificeerd, evenals voor onze fabrieken in Oekraïne en Pakistan.

ISO 14001

ISO 14001 Internationale norm voor milieuwerkzaamheden, verontreiniging en milieu-eisen. Al in 1998 is Segers begonnen met de introductie van een milieubeheersysteem volgens ISO 14001. In mei 2000 hebben we onze certificering gekregen voor Segers Borås.