Segers material är valda med omsorg för dig och vår planet Segers material är valda med omsorg för dig och vår planet

Met zorg geselecteerde stoffen

BATAVIA - De meest exclusieve katoenen stof van Segers

Kwaliteit 650 van Segers (Batavia) is gemaakt van 100% lange katoenvezel. Batavia is een weeftechniek die de stof gelijkzijdig maakt. De naam is afgeleid van een zijden stof die met de Batavia-techniek werd gemaakt. Batavia beschikt over een uitzonderlijk witte kleur en een mooie glans.

Segers arbetskläder - tillbehörsficka
Segers arbetskläder - denim midjefökläde

DENIM - kleding met indigo-kleuring

Bij kleding met indigokleuring is het belangrijk om te bedenken dat ze een overschot aan verf bevatten en kunnen afgeven tot deze is uitgewassen. Het grootste deel van de denim-artikelen van Segers wordt voor de levering één keer voorgewassen, maar kleding met indigo-kleuring moet vaak meerdere keren gewassen worden voordat deze niet meer afgeeft. Hoeveel wasbeurten er nodig zijn, hangt af van hoe licht of donker het kledingstuk is. Denk eraan dat kleding met indigo kleuring kan afgeven op lichte meubels, onbehandeld hout, lichte kleding, onderkleding en schoenen.

WOL - zeer comfortabel, moet zorgvuldig behandeld worden.

Als u kiest voor kledingstukken waar wol in is verwerkt, is het belangrijk om de wasinstructies te volgen. Kies een wolwasmiddel en gebruik geen wasverzachter. Binnenstebuiten wassen, wolwasprogramma gebruiken en het kledingstuk ophangen om het te drogen. Gebruik altijd een persdoek bij het strijken.

Segers arbetskläder - Ullplagg
Segers arbetskläder - skindetalj

LEER - Zo verzorgt u artikelen van leer

Blijf leer voortdurend schoonmaken. Minstens één keer per jaar als het iets is dat u vaak gebruikt. Neem een vochtige doek, wrijf in met galzeep of zadelzeep. Nadrogen met een schone vochtige doek.

TENCEL™ / LYOCELLVEZEL

TENCEL™ is een natuurlijk materiaal en fungeert als goed alternatief voor katoen. TENCEL™ Lyocell wordt vervaardigd uit cellulose van houtsoorten die worden geteeld op duurzame plantages. De structuur van de vezels zorgt ervoor dat ze 50% meer vocht doorlaten dan katoen, zijdezacht zijn voor de huid en koel aanvoelen. Ze hebben ook een zeer hoge weerstand tegen bacteriën.

GERECYCLED POLYESTER

De artikelen met gerecycled polyester die Segers inkoopt bevatten traceerbare, gebruikte petflessen met GRS-certificaat die worden fijngehakt, omgesmolten en omgezet in kleine chips. De chips worden weer omgesmolten en tot garen gespoten, dat vervolgens samen met andere garens tot stof wordt geweven.

Goed gekleed met een goed geweten

Moderne en slijtvaste bedrijfskleding is een must in de horeca en de zorg. Textielproductie belast echter mensen en het milieu. Om meer verantwoordelijkheid te nemen en voorop te lopen in de ontwikkeling richting milieuvriendelijkere productie, houdt Segers zich actief met milieuvraagstukken bezig.