För en bättre värld. - Segers Fabriker

Voor een betere wereld

De restaurantindustrie is voorzichtig met wat er op het bord gebeurt. Organisch en lokaal geproduceerd is de toekomst. Even zorgvuldig, zijn we bij Segers zoals u bent op het werk. Historisch gezien is textielproductie een belasting voor de natuur, mens en milieu. Om meer verantwoordelijkheid te nemen en de ontwikkeling naar een milieuvriendelijkere textielindustrie te leiden, werkt Segers actief aan milieukwesties.

 Giftige chemicaliën, onzekere arbeidssituaties en niet-duurzame productiemethoden. Bepaalde delen van de textielbranche hebben een minder fraaie geschiedenis en er moet nog veel gebeuren voordat iedereen in de branche 100% duurzaam werkt. Maar in de textielbranche zijn ook veel spelers actief die wél hun verantwoordelijkheid voor het milieu en duurzaamheid willen nemen. Segers is een van hen.
 De visie op mensenrechten en gezonde arbeidsomstandigheden in fabrieken verschilt wereldwijd. Bij Segers nemen wij ons maatschappelijke verantwoordelijkheid om aan een rechtvaardiger wereld bij te dragen – zodat je onze bedrijfskleding met een gerust geweten kunt dragen. De kleding die je nu aan hebt, wordt in de eigen fabrieken van Segers in Estland en Oekraïne vervaardigd. Doordat we zelf eigenaar van onze fabrieken zijn, kunnen we zelf garanderen dat onze medewerkers het goed hebben en als klant heb je altijd de mogelijkheid om onze fabrieken te bezoeken om te zien hoe we omgaan met milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Altijd goede voorwaarden
Onze werknemers werken in lichte, frisse en hygiënische werkruimtes met goede verwarming en ventilatie. Ze hebben recht op een volledig loon, zelfs als er niet genoeg orders zijn. Normale 40-urige werkweken zijn standaard en iedereen krijgt betaald voor overwerk, ontvangt 28 betaalde vakantiedagen, bouwt pensioen op en is verzekerd. Een van onze projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is het sponsoren van de lokale muziekschool nabij onze productie-eenheid in Oekraïne. Die heeft niets met onze productie te maken, maar is wel belangrijk voor de lokale gemeenschap. Dankzij de eigen gedragscode van Segers werken wij al jaren met het idee van een goede werkomgeving. Maar vanaf 2017 hebben wij de gedragscode achter ons gelaten en hebben ons in plaats daarvan aangesloten bij amfori BSCI, een van de grootste duurzaamheidsinitiatieven ter wereld voor het creëren van verantwoorde leveranciersketens. Amfori BSCI is een initiatief van de Foreign Trade Association (FTA) in Brussel. Binnen amfori BSCI gebruiken zo'n 2000 aangesloten bedrijven dezelfde gedragscode om de arbeidsomstandigheden over de hele wereld te verbeteren. In opdracht van amfori BSCI wordt onze productie door een onafhankelijk instituut gecontroleerd met als oogmerk het garanderen van een duurzame werkomgeving.
Segers Ukraine Ltd.

Hulp bij het duiden van de milieuwetgeving
 Tegelijkertijd spannen we ons tot het uiterste in om te voldoen aan REACH, de EU-wet- en regelgeving betreffende chemicaliën. In deze wet- en regelgeving vinden we de EU-lijst van risicochemicaliën (Substances of very high concern/SVHC). Deze SVHC-lijst wijzigt voortdurend en wanneer er nieuwe chemicaliën op de lijst terechtkomen, kan het moeilijk voor onze leveranciers zijn om bij te blijven. Om die reden heeft Segers, samen met een externe consultant, een tool ontwikkeld die de leverancier helpt bij het bepalen welke chemicaliën als riskant kunnen worden beschouwd en tegelijkertijd een volledig zicht geeft op welke stoffen er bijvoorbeeld in een knoop of een rits zitten die aan onze fabrieken wordt geleverd.
 Bovendien werken we op het moment aan een communicatie- en controlesysteem dat garandeert dat onze leveranciers altijd tests uitvoeren op de producten die ze aan ons leveren. Segers voert steekproeven uit om te controleren dat er geen verboden en gereguleerde stoffen in de producten meer zitten.
Als lid van de Chemicaliëngroep bij Swerea IVF wordt Segers voortdurend op de hoogte gehouden van wijzigingen in de wetgeving. We doen ook mee aan een onderzoeksproject om producten te kunnen vervangen die het milieu en de gezondheid schaden..

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer vragen hebt!